Gå til hovedinnhold

Sjurnakken

Sjurnakken ligger lett tilgjengelig for Tverlandsfolket, mellom Løding og Vågan.

En kan blant annet gå dit fra turveien på andre siden av jernbanen (bak Cabbyen), eller kjøre til ammunisjonslageret og følge stien fra masta.

Hit er det mange som går tur hver dag og skriver seg opp i boka. Nakken ligger ikke så høyt i terrenget, men byr likevel på flott utsikt. Noen går også opp på nakken for å forsette innover marka/fjellet på den andre siden.

Det er fint å ta seg en tur opp på dager hvor en ønsker litt trim, men uten å gå langt. Det er også sunnere og bedre for kroppen å ta denne turen enn å gå tur på gangveien til Hopen.

Trimkassen Det er fin utsikt mot Naurstad og fjelltoppene på motsatt siden av Skjerstadfjorden. En ser også til Steigtinden og Saltfjorden, og til andre og høyere topper som kan bestiges på samme dag eller på en egen tur.

Kart. Klikk for stort bildePå dager med regn eller dager etter regn hvor solen ikke har varmet så mye, kan det være ganske sleipt og glatt noen steder.

En må over ei myr, men der er det lagt ut planker og oppskjærte bildekk å gå på.

Det går flere stier opp det bratteste partiet. De som liker det litt luftig kan ta den ytterste stien (til høyre), mens andre kan gå mer inn mot midten.

Sjurnakken er også en flott start for de som av ulike grunner trenger å trene seg opp og ønsker noe mer enn å gå i skogen, eller som en variasjon. Nakken kan være fin som en første topp-erobring for barna, eller funger som nybegynnerfjell for lite turvante.

Nakken ligger lett tilgjengelig og det kreves ingen planlegging for å kunne ta seg en tur til topps, få seg litt trim og nyte utsikten. Jeg tror at uansett hvor godt trent en er og hvor turvant en etter hvert blir, så vil det likevel være fint å kunne ta seg noen turer opp på Sjurnakken.

(Skrittelleren viser ca 5.800 skritt og 4 km t/r lageret)


Sjurnakken 183 moh

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Skautuva, topptur

Tur 12-13.07.2009: Jeg hadde lest om en kar i Avisa Nordland , som hadde personlig rekord på 42 min fra ridesenteret på Soløyvannet og opp til Skautuva. Tenkte derfor at dette ville være en passelig liten kveldstur for meg og min eldste datter, som vi skulle gjøre unna på rundt 3 timer. Vi startet turen fra parkeringsplassen på Heia ved ridesenteret. Jeg tok sekken med mat, drikke og diverse annet utstyr, satt på meg skrittelleren og vi la i vei med godt mot, Johanne og jeg. I grunnen varte det ikke så veldig lenge før Johanne begynte å bli skeptisk, for det var ingen fjelltopper i sikte. "Dette kommer til å ta laaang tid mamma" sa hun "vi kan jo ikke se noe fjell en gang!" Hun mente vi ikke ville være hjemme før i 4-tiden på natta. Jeg telte på fingrene og fant ut vi skulle være hjemme før halv 2. Vel, vi trasket oppover. Veien ble stadig brattere og det begynte å bli tungt å gå. Jeg må inrømme det var en ørliten nedtur å komme frem til skiltet hvor det sto at vi

Tur til Hopsfjellet

Tur 06.07.2009: Denne turen hadde jeg gått 2 gang tidligere, så dette var ikke helt ukjent terreng. Vi startet turen fra den lille p-plassen på Kvalvåg, min datter Marthe, min mor og Bodil var med. Målet med turen var å komme seg opp til malmgruva, også videre opp på toppen av Hopsfjellet og se på utsikten over Tverlandet, mot Heggmoen og mot Saltstraumen. Det er bred og fin vei helt fra starten av Malmveien og opp til Tindvatnet. Det står et skilt der veien begynner og en går forbi en bygning før en kommer inn i skogen. Veien stiger hele tiden og en får kjørt seg litt hvis en ikke er vant til å gå mye, spesielt på varme solrike dager. Selv om det er langt å gå helt opp er det en fin og gjennomførbar tur for de fleste, uavhengig av kondisjon. Det er benker etter de fleste stigningene, hvor en kan sitte og hvile litt. Et sted er det også grillplass for de som ønsker å kose seg litt ekstra. Veien er godt merket og det er satt opp flotte informasjonsskilt med jevne mellomrom hel

Litltinden, topptur

Tur 28.08.2009: Planen for dagen var egentlig en dagstur til Børtinden, men av ulike årsaker endret vi denne og endte med en topptur til Litltinden, en av Mjeldetindene (til høyre på bildet under). Vi parkerte mellom Skarvvatnet og Langvatnet, på en liten parkeringsplass ved riksvegen, og fulgte stien opp på venstre side av parkeringen. Vi passerte flere hytter gjennom skogen og det va flere stier å velge mellom. Det beste er nok å holde seg lengst til venstre i retning tinden. Det var ganske vått på den første delen i skogen og noe myr å gå over. På oppstigningen etter det første platået var det stort sett tørt det meste av veien videre. Ganske tidlig på turen blir utsikten fantastisk. Hvis en ikke liker seg i høyden kan en ta turen opp til det store platået, ta seg en kaffetår der og nyte utsikten. De to neste bildene er tatt der. På bildet over er Frank og Mira på platået, på tur bort til stien for nedstigning. På bildet under står jeg på kanten et stykke på utsiden av stien. S